ضوابط و معیارهای استقرار واحد‌ها و فعالیت‌های صنعتی و تولیدی ابلاغ شد
  • 621
  • 1390/04/18
[ نسخه چاپی ]

:: ضوابط و معیارهای استقرار واحد‌ها و فعالیت‌های صنعتی و تولیدی ابلاغ شد

شماره :
621
عنوان :
ضوابط و معیارهای استقرار واحد‌ها و فعالیت‌های صنعتی و تولیدی ابلاغ شد
توضیحات تکمیلی :
متن

با تصویب هیئت وزیران، واحد‌های صنعتی و تولیدی با توجه به فرآیند تولید به ترتیب غذایی، نساجی، چرم، سلولزی، فلزی، کانی غیر فلزی، شیمیایی، دارویی، برق و الکترونیک، کشاورزی، ماشین سازی، نوین ( نانو و بیوتکنولوژی)، نفت و گاز و پتروشیمی و بازیافت طبقه بندی می شوند
هیئت وزیران در راستای سیاستهای کلی حفاظت از محیط زیست، ضوابط و معیارهای استقرار واحد‌ها و فعالیت‌های صنعتی و تولیدی را تصویب کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، هیئت وزیران بنا به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد تبصره 2 ماده 13 قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا – مصوب 1374 ضوابط و معیارهای استقرار واحد‌ها و فعالیت‌های صنعتی و تولیدی را تصویب کرد.
بر اساس این مصوبه، واحد‌های صنعتی و تولیدی با توجه به فرآیند تولید به ترتیب غذایی، نساجی، چرم، سلولزی، فلزی، کانی غیر فلزی، شیمیایی، دارویی، برق و الکترونیک، کشاورزی، ماشین سازی، نوین ( نانو و بیوتکنولوژی)، نفت و گاز و پتروشیمی و بازیافت طبقه بندی می شوند.
بر این اساس ، صنایع براساس شدت و ضعف آلودگی و دیگر مسائل زیست محیطی در گروه‌های ذکر شده فوق در چهار رده (1)، (2و3)، (4و5و6) و (7) قرار می گیرند.
بر اساس این مصوبه، واحد‌های رده 1 مجاز هستند تا در کاربری های صنعتی یا کاگراهی داخل شهر ها و رستاها یا مکان‌های صنعتی مجاز خارج از محدوده مصوب شهری و روستایی استقرار یابند و واحد های رده 2-3 مجازند در شهرکها و نواحی صنعتی و مکان های صنعتی در خارج از محدوده مصوب شهر ها و روستاها مشروط به رعایت فواصل از سایر کاربری ها استقرار یابند .
همچنین واحد های رده (4-5-6)مجازند در شهر ک ها و نواحی صنعتی و مکان‌های صنعتی مصوب تعیین شده در خارج از حریم مصوب شهر و خارج محدوده مصوب روستاها مشروط به رعایت فواصل از سایر کاربری ها استقرار یابند .
بر این اساس ، در مناطقی که فاقد شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی می باشند واحد‌های مشمول رده های (2)(3)(4)(5)(6) می توانند با رعایت حداقل فواصل از مراکز و اماکن در سایر مکان‌های صنعتی تعیین شده در خارج از حریم مصوب شهر (در خصوص رده های 2 و 3 خارج از محدوده شهر) و روستا استقرار یابند.
بر این اساس، واحد های کشاورزی مشمول رده های (2)(3)(4)(5)(6) می توانند با رعایت فواصل در خارج از شهرکهای صنعتی و نواحی صنعتی و یا در داخل مجتمع‌های تخصصی و مجتمع‌های تولیدی کشاورزی مستقر شوند.
بر اساس این مصوبه، محل پیشنهادی جهت استقرار واحد‌های رده (7) در خارج از محدوده شهر و روستا با توجه به فرآیند تولید ، توپوگرافی منطقه ، شرایط اقلیمی ،ظرفیت قابل تحمل محیط زیست، جهت باد‌های غالب، جهات توسعه شهری و سایر ملاحظات زیست محیطی ، به صورت موردی توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان براساس دستورالعملی که توسط سازمان حفاظت محیط زیست صادر می شود مورد بررسی کارشناسی و اعلام نظر قرار می گیرد.
همچنین استقرار صنایع در اراضی مستعد کشاورزی منطبق با قوانین و مقررات مستلزم کسب موافقت وزارت جهاد کشاورزی می باشد و احداث و استقرار واحد‌های رده (7) صرفا در شهرک های صنعتی تخصصی مجاز است .
بر اساس مصوبه دولت، در چارچوب ضوابط شهرکهای صنعتی، احداث هر نوع واحد تولیدی و صنعتی به استثنای صنایع رده 7 در داخل شهرکها و نواحی صنعتی مشروط به اینکه شهرک دارای طرح های منطقه بندی استقرار واحد‌های صنعتی و خدماتی، فضای سبز و سیستم مرکزی تصفیه فاضلاب باشد بلامانع است.
بر این اساس، متقاضیان احداث شهرک های صنعتی همزمان با اخذ مجوز احداث موظف به طراحی سیستم تصفیه فاضلاب مرکزی بوده وباید پس از واگذاری پنجاه در صد واحد‌ها و به بهره برداری رسیدن سی در صد آنها و وجود حداقل 100 متر مکعب فاضلاب در روز نسبت به احداث سیستم تصفیه فاضلاب مرکزی اقدام کنند.
بر این اساس، تا زمان بهره برداری سیستم مرکزی تصفیه فاضلاب هر واحد باید نسبت به راه اندازی سیستم پیش تصفیه فاضلاب و دفع فاضلاب خود اقدام نماید. ممنطقه بندی شهرک های صنعتی باید با توجه به نوع آلودگی ها براساس جدول استقرار منطقه ها صورت گیرد.
همچنین استقرار واحد‌های آب بر و فاضلاب زا ( به استثنای واحد‌های صنعتی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی ) در داخل دشت‌ها و آبخوانهای ممنوعه و بحرانی کشور که توسط وزارت نیرو اعلام می شود منوط به اخذ مجوز وزارت نیرو و موافقت سازمان حفاظت محیط زیست می باشد .
در مواردی که امکان اجرای ضوابط استقرار در استان وجود نداشته باشد مراتب در کار گروهی به ریاست معاون امور عمرانی استانداری و نمایندگان ادارات کل صنایع و معادن، حفاظت محیط زیست، راه و شهرسازی، نیرو ،‌نفت و جهاد کشاورزی مورد بررسی قرار می گیرد تا با در نظر گرفتن مواردی از قبیل فرآیند تولید، توپوگرافی منطقه، شرایط اقلیمی ، ظرفیت قابل تحمل محیط زیست، جهت باد غالب و گسترش شهر‌ها در مورد محل استقرار صنایع رده های یک تا سه موضوع ماده 3 این آیین نامه تصمیم گیری کنند و دبیرخانه این کار گروه در اداره کل حفاظت محیط زیست استان خواهد بود .
بر اساس مصوبه دولت، چنانچه کار گروه مذکور بر استقرار صنایع رده‌های 4 تا 7 موضوع ماده 3 این آیین نامه خارج از ضوابط فوق اصرار داشته باشد موضوع به کمیسیونی متشکل از افراد متناظر در مرکز در سطح معاونین وزرا به ریاست معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست جهت تصمیم گیری ارجاع می شود.
بر این اساس، مراجع صادر کننده مجوز تاسیس واحد های صنعتی و تولیدی موظفند قبل از استقرار واحد موضوع را از ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها استعلام کنند. ادارات یاد شده موظفند در صورت وجود مغایرت با ضوابط استقرار، ظرف دو هفته از تاریخ وصول استعلام، موارد مغایرت را اعلام کنند و عدم مغایرت در مهلت یاد شده به منزله موافقت تلقی می شود .
بر اساس این مصوبه، مراجع صادرکننده جواز تاسیس به استثنای واحد‌های صنعتی متقاضی استقرار در شهرک‌ها و نواحی صنعتی مکلفند در هنگام صدور مجوز تاسیس سایر قوانین و مقرراتی را که متقاضی موظف به رعایت آن است از جمله : اخذ کاربری مصوب از کمیسیون موضوع ماده 13 آیین نامه مربوط به استفاده ازا اراضی،‌احداث بنا و تاسیسات در خارج از محدوده قانونی و حریم شهر‌ها – مصوب 1356- اخذ پروانه ساختمانی از مرجع صدور جواز تاسیس اخذ پایان کار ساخاتمانی از مرجع صدور پروانه ساختمانی اخذ، اخذ موافقت صدور پروانه بهره برداری از مراجع مربوط ( محیط زیست و دستگاه صادر کننده ) را در ظهر جواز صادره به متقاضی درج کند
بر این اساس، همه مراجع و دستگاه‌های متولی استقرار واحد‌های صنعتی و تولیدی و نیز مراجع صدور جواز تاسیس مکلفند در صورت وجود شهرک یا ناحیه صنعتی نسبت به هدایت متقاضیان به مناطق یاد شده اقدام و از استقرار پراکنده واحد های مذکور ممانعت کنند
بر این اساس، تصویب نامه های شماره 64677/ت18591هـ مورخ 26/12/1378،شماره 11359/ت23415هـ مورخ 21/3/1380 و شماره 27965/ت32010هـ مورخ 8/5/1384 لغو و تصویب نامه شماره 32719/ت25842 هـ مورخ 16/7/1381 با اعمال اصلاحات این آیین نامه همچنان به قوت خود باقی است.
این مصوبه از سوی محمد رضا رحیمی ، معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
تاریخ شروع :
1390/04/18
تاریخ پایان :
1390/07/18
تهیه و ارسال اسناد :
شرکت پارس نماد داده ها- تلفن 2 الی 88349671-021