- 3991
- 1391/03/23
[ نسخه چاپی ]
:: بخشنامه گمرک جمهوری اسلامی ایران در خصوص ضوابط تكميلي صادرات مشتقات مايع نفت و گاز
شماره :
3991
عنوان :
بخشنامه گمرک جمهوری اسلامی ایران در خصوص ضوابط تكميلي صادرات مشتقات مايع نفت و گاز
توضیحات تکمیلی :
پيرو بخشنامه هاي شماره 121779/54223/56416/747/859/71/192 مورخ 19/6/1390 و 135027/129254/747/859/71/217 مورخ 6/7/1390 موضوع ضوابط اجرايي ابلاغ شده از سوي ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز جهت صدور مشتقات مايع نفت و گاز از جمله فرآورده هاي تركيبي فاقد استاندارد ملي و ضايعات پتروشيمي، با عنايت به مصوبات جلسه مورخ 23/8/1390 كارگروه ويژه بررسي صادرات فرآورده هاي نفتي و نظر به حساسيت موضوع و با توجه به ابهامات موجود در گمركات اجرايي مجاز به انجام تشريفات صادرات اقلام مذكور، ضمن تأكيد مجدد بر اجراي دقيق دستور العمل اصلاحي پيشگيري و مبارزه با قاچاق و عرضه خارج از شبكه فرآورده هاي نفتي يارانه اي( موضوع بخشنامه رديف 77 مورخ 30/3/1388) و نيز بخشنامه هاي پيروي فوق الذكر، به منظور شفاف نمودن ضوابط جاري و ايجاد وحدت رويه مواردي بشرح ذيل اعلام مي گردد :
1 -شركتهاي بازرگاني يا بازرگانان صادركننده موظفند جهت انجام تشريفات صادرات فرآورده هاي تركيبي فاقد استاندارد ملي و ضايعات پتروشيمي (نظير تركيبات آروماتيك ، تينر ها ، حلالها ، هيدرو كربن ها و ضايعات تصفيه شده پالايشگاهها ، پتروشيمي ها و ... ) در هنگام اظهار محمولات ، علاوه بر آناليز و فرمولاسيون محصول صادراتي ، اصل فاكتور خريد محصول از واحد توليدي يا پروانه وارداتي ، تصوير پروانه بهره برداري واحد توليد كننده محصول صادراتي كه برابر اصل شده باشد( ممهور به مهر واحدتوليدي كافي است ) و اصل اسناد تأمين مواد اوليه به كار رفته در توليد كالا توسط واحدتوليدي (منضم به آناليز و مشخصات فني آن) را نيز به گمرك اجرايي ارائه و به ضميمه اظهارنامه لاك و مهر شود.
2-واحدهاي توليدي كه محصول توليدي خود را صادر مي نمايند نيز جهت انجام تشريفات صادرات فرآورده هاي تركيبي فاقد استاندارد ملي وضايعات پتروشيمي موظفند در هنگام اظهار محمولات صادراتي خود ، علاوه بر آناليز و فرمولاسيون محصول صادراتي ، تصوير پروانه بهره برداري خود را به همراه اصل اسناد تأمين مواد اوليه به كار رفته در توليد محصول صادراتي ( منضم به آناليز و مشخصات فني آن ) به گمرك ارائه و به ضميمه اظهارنامه لاك و مهر شود.
3- تأكيد مي گردد اسناد مذكور در بند هاي 1و2 الزاماً بايد در زمان اظهار محموله از صادر كننده اخذ و ضميمه اظهارنامه گردد. همچنين فرم مربوط به تحويل كليه اسناد و مدارك در زمان تسليم اظهارنامه به گمرك، برابر نمونه پيوست توسط صادركننده يا نماينده قانوني وي تكميل و پس از امضاء به ضميمه اظهارنامه نگهداري شود.
4- مسئوليت نمونه برداري بر اساس استاندارد ها و شيوه هاي علمي نمونه برداري و تعيين تعداد نمونه هاي اخذ شده از محمولات صادراتي مشتقات مايع نفت و گاز بر عهده نماينده سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي حاضر درگروه نمونه برداري مي باشد.
5- لازم است پس از نمونه برداري از محمولات نفتي مطابق فرآيند تعيين شده در دستور العمل، گمركات اجرايي نمونه اخذ شده را با كد محرمانه به آزمايشگاه مجاز ارسال نمايند.
6- پس از وصول جوابيه آزمايشگاه، نتيجه آزمون به همراه بدل اظهارنامه و اسناد ضميمه آن را با كد محرمانه به قيد فوريت و از طريق پست پيشتاز به دفتر بازرسي كالا و امور صادرات و واردات سازمان ملي استاندارد ايران ارسال نمايند تا نسبت به بررسي وجود يا عدم وجود مواد يارانه اي در محموله اقدام و درصد مواد يارانه اي را به طور مشخص اعلام نمايد.
7- خروج محمولات صادراتي مشتقات مايع نفت و گاز توسط افراد حقيقي يا حقوقي، ماداميكه از سوي ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز به عنوان صادركننده خوشنام معرفي نشده اند، پس از انجام كامل مراحل اظهار، اخذ اسناد و مدارك و تشريفات نمونه برداري، موكول به وصول جوابيه استعلام از دفتر بازرسي كالا و امور صادرات و واردات سازمان ملي استاندارد (كارگروه فني استاندارد) يا توديع ضمانتنامه بانكي معادل دو برابر ارزش محموله بر اساس قيمت بين المللي نفت گاز ميباشد.
8-خروج محمولات صادراتي مشتقات مايع نفت و گاز توسط افراد حقيقي يا حقوقي كه از سوي ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز به عنوان صادركننده خوشنام معرفي شده اند، پس از انجام كامل مراحل اظهار، اخذ اسناد و مدارك و تشريفات نمونه برداري با اخذ تعهد كتبي معتبر بلامانع ميباشد.
9- در صورت اثبات وجود مواد سوختي يارانه اي در محموله هاي صادراتي (حسب اعلام نظر نهايي دفتر بازرسي كالا و امور صادرات و واردات سازمان ملي استاندارد ايران)، ضمن اقدام قانوني، خروج محمولات بعدي صادركنندگان موصوف (اعم از خوشنام و غيرخوشنام) موكول به وصول جوابيه استعلام از دفتر بازرسي كالا و امور صادرات و واردات سازمان ملي استاندارد (كارگروه فني استاندارد) يا توديع ضمانتنامه بانكي معادل سه برابر ارزش محموله بر اساس قيمت بين المللي نفت گاز ميباشد.
تبصره- گمركات اجرايي موظفند با رعايت مفاد صدر اين بند (بند9) حداكثر ظرف يك هفته مدارك مبني بر تخلف صادركنندگان فرآورده هاي نفتي را جهت بررسي و اعلام نظر به دفتر صادرات اعلام نمايند تا مراتب از ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز استعلام گردد. ضمناً رونوشتي از نامه موصوف را نيز به دفتر حقوقي و قضايي ارسال نمايند.
10- صادرات چهار فرآورده اصلي(نفت سفيد ، نفت گاز ، نفت كوره و بنزين) در شرايطي كه عيناً از شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران خريداري شده باشد و يا اين كه از خوراك ( نفت خام ) داخلي و توسط واحد هاي توليدي واجد پروانه بهره برداري توليد شده باشد، علاوه براسناد مثبته خريد به قيمت بين المللي(براي فرآورده يا خوراك)، مستلزم ارائه مجوز وزارت نفت( شركت ملي پالايش وپخش فرآورده هاي نفتي ايران يا شركت پخش ملي فرآورده هاي نفتي ايران و مطابق نمونه امضاء هاي مجاز معرفي شده ) مي باشد.
تبصره- مطابق مفاد نامه شماره 458970 مورخ 10/12/90 اداره كل اجراي سياستهاي اصل 44 و برنامه ريزي صنايع پايين دستي وزارت نفت (تصوير پيوست) در خصوص صادرات محمولات صادراتي كه به هر ميزان داراي فرآورده هاي اصلي مذكوردراين بند ميباشند، ارائه اصل اسناد مثبته خريد به قيمت غيريارانه اي فرآورده هاي اصلي به كار رفته در توليد محمولات موصوف، اخذ تاييديه اصالت و صحت اسناد ارائه شده و ممهور نمودن و نگهداري اصل اسناد موصوف به ضميمه اظهارنامه ضروري ميباشد.
شايسته است ضمن اقدام لازم،مراتب را به كليه گمركات و واحد هاي تابعه نيز ابلاغ نموده و بر حسن اجراي آن نيز نظارت مستمر معمول نمايند.
محمدرضانادري
تاریخ شروع :
1391/03/23
تاریخ پایان :
1391/04/23
تهیه و ارسال اسناد :
شرکت پارس نماد داده ها- تلفن 2 الی 88349671-021