- 3130
- 1390/11/26
[ نسخه چاپی ]
:: ایجاد پایههای جدید مالیاتی برای افزایش درآمد دولت
شماره :
3130
عنوان :
ایجاد پایههای جدید مالیاتی برای افزایش درآمد دولت
توضیحات تکمیلی :
رئیس سازمان امور مالیاتی از ایجاد پایههای جدید مالیاتی برای افزایش درآمد دولت خبر داد و گفت: مطالعات نشان میدهد بدون اصلاح قوانین و مقررات، در شرایط فعلی امکان جذب 15درصد از تولید ناخالص داخلی از طریق مالیات وجود دارد اما هم اکنون نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی 7 درصد است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی عسگری در پنجمین همایش سیاستهای مالی و مالیاتی ایران با اشاره به منابع بودجه اظهار داشت: درآمدهای بودجه از محل مالیات، گمرک، داراییهای سرمایهای و داراییهای مالی است و هزینه ها در بخش جاری، عمرانی و ایجاد داراییهای مالی است.
وی افزود: در بخش درآمدهای گمرکی 65 میلیارد دلار واردات با نرخ تعرفه مؤثر 10.7 درصد نشان میدهد که افزایش درآمد از این بخش انعطاف چندانی ندارد.
رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به کسب درآمد از محل فروش واگذاریهای شرکتهای دولتی گفت: با توجه به اینکه شرکتهای سودده و کارآمد در چند سال اخیر واگذار شدهاند در سالهای آینده فروش شرکتهای دولتی از رشد چندانی برخوردار نخواهند بود.
وی در خصوص کسب درآمد از محل فروش ارز و اوراق مشارکت گفت: با توجه به اینکه برای تبدیل ارز به ریال در اقتصاد محدودیت وجود دارد دولت قدرت مانور زیادی در این بخش ندارد و همچنین در سال آینده ظرفیت فروش اوراق مشارکت چندان بیشتر از سال جاری نخواهد بود.
عسگری بیان کرد: در چنین شرایطی دولت تنها در بخش مالیات میتواند به دنبال افزایش درآمد باشد که البته در حال حاضر محدودیتهایی وجود دارد.
وی ادامه داد: مطالعات و بررسیهای ما نشان میدهد بدون هیچ اصلاح قوانین و مقرراتی، در شرایط فعلی امکان جذب 15 درصد از تولید ناخالص داخلی از طریق مالیات وجود دارد اما هم اکنون نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی 7 درصد است.
رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به جایگاه ویژه مالیات در کسب درآمد گفت: برای تحقق این هدف نیازمند ایجاد پایههای جدید مالیاتی علاوه بر پایههای فعلی هستیم که با اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم و اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده این هدف محقق خواهد شد.
وی افزود: در مدت اجرای 3 سال قانون مالیات بر ارزش افزوده سهم درآمدی این پایه مالیاتی به اندازه یک سوم کل درآمدهای مالیاتی رسیده است و با توجه به اینکه طبق قانون برنامه پنجم توسعه هر سال یک درصد به نرخ این پایه مالیاتی اضافه میشود امکان افزایش درآمد از این محل وجود دارد.
به گفته عسگری همواره یکی از ابزارهای افزایش کارآیی در اقتصاد اجرای مالیات بر ارزش افزوده است زیرا میتواند هزینه تولید را کاهش داده و هزینه مصرف را افزایش دهد.
وی با اشاره به تدوین لایحه اصلاح قانون مالیاتها گفت: این لایحه در دست تدوین است اما تمام این اقدامات زمانی قابلیت اجرا خواهد داشت که بستر و زیرساخت لازم برای پیادهسازی آن وجود داشته باشد که یکی از این ابزارها ایجاد نظام یکپارچه اطلاعاتی است.
عسگری با اشاره به اجرای طرح جامع مالیاتی گفت: بر اساس این طرح تمام اطلاعات مورد نیاز به صورت متمرکز به وجود خواهد آمد و برای تحقق آن با شرکت مخابرات مذاکراتی انجام شده که امیدواریم تا پایان سال پهنای باند لازم برای ایجاد نظام یکپارچه اطلاعاتی فراهم شود.
وی ابزار مورد نیاز دیگر را نیروی انسانی کارآمد عنوان کرد و گفت: متأسفانه در نظام مالیاتی به بخش اخذ مالیات توجه چندانی نشده است و در کشور ترکیه با دو برابر تولید ناخالص داخلی ما 4 برابر مالیات اخذ میشود و در کشورهای توسعه یافته هیچ فردی از دایره مالیات به راحتی فرار نمیکند.
وی خاطر نشان کرد: برای اصلاح ساختار نیروی انسانی با دولت هماهنگیهای لازم صورت گرفته و زمینه لازم برای اصلاح ساختار نیروی انسانی فراهم شده است که این اصلاحات در آینده انجام خواهد شد.
تاریخ شروع :
1390/11/26
تاریخ پایان :
1390/12/26
تهیه و ارسال اسناد :
شرکت پارس نماد داده ها- تلفن 2 الی 88349671-021