- 3069
- 1390/11/18
[ نسخه چاپی ]
:: نرخ تسهیلات ارزی برای صادرکنندگان نمونه 4.5 درصد شد
شماره :
3069
عنوان :
نرخ تسهیلات ارزی برای صادرکنندگان نمونه 4.5 درصد شد
توضیحات تکمیلی :
مدیرعامل بانک توسعه صادرات گفت: نرخ تسهیلات ارزی صادرکنندگان نمونه براساس سیاستهای تشویقی با نیم درصد کاهش به 4.5 درصد رسید.
بهمن وکیلی در نشست خبری به مناسبت ایام دهه فجر در وزارت امور و اقتصاد و دارایی برگزار شده بود، اظهار داشت: نرخ تسهیلات ارزی صادرکنندگان نمونه براساس سیاستهای تشویقی با نیم درصد کاهش به 4.5 درصد رسید.
وی افزود: نرخ تسهیلات ارزی برای تضامینی مانند سفته 7 درصد بود که این نرخ برای تسهیلاتگیرندگانی که سهلالبیع بودند 6 درصد بوده ولی این ارقام در سال جاری یک درصد کاهش یافت.
مدیرعامل بانک توسعه و صادرات ادامه داد: نرخ تسهیلات با وثایق درجه دوم 6 درصد و درجه اول 5 درصد بوده است.
وکیلی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در 5 سال گذشته صادرات غیرنفتی کشور جهش 5 الی 6 برابری داشت تا جایی که از 8 میلیارد دلار ابتدای سال برنامه چهارم هماکنون میزان صادرات در این بخش به 32 میلیارد دلار رسیده است.
وی با بیان اینکه هدف صادرات امسال رسیدن به سهم 45 میلیارد دلاری در این بخش است گفت: در طی 9 ماه امسال 37 میلیارد دلار از این میزان محقق شد.
وی به وضعیت اگزیمبانکها در دنیا اشاره و تصریح کرد: در حالی اگزیمبانکها در دنیا صادرات و واردات را پوشش میدهند بانک توسعه صادرات به دلیل کمبود منابع فقط صادرات را میتواند پوشش دهد.
وی گفت: اخیراً قراردادی با صندوق توسعه ملی منعقد کردیم تا 2 میلیارد دلار دراختیار بانک توسعه صادرات قرار دهند؛ در آینده نزدیک از این منابع استفاده خواهیم کرد.
وی افزود: حدود 7 میلیارد دلار پروژه برای صندوق توسعه ملی تعریف شده است اما براساس اولویت و اهمیت از این تعداد پروژهها معادل 2 میلیارد دلار تسهیلات پرداخت میکنیم.
وکیلی ادامه داد: در سال گذشته حدود 4.2 میلیارد دلار مانده تسهیلات و حدود 2.8 میلیارد دلار مانده تعهدات این بانک بوده است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات گفت: این بانک سه میلیارد دلار تسهیلات به صادرکنندگان اعطاء کرده است؛ 2 میلیارد دلار السی وارداتی و صادراتی نیز داشته است.
به گفته وکیلی 83 درصد منابع بانک توسعه صادرات دراختیار صادرکنندگان قرار گرفته است؛ این منابع بین هزار و 500 صادرکننده نمونه توزیع شده است.
وی در ادامه به امضاء تفاهمنامه با صندوق اپک اشاره کرد و گفت: بانک توسعه صادرات تفاهمنامهای با این صندوق امضا کرد تا در پروژههای صندوق مشارکت داشته باشدو همچنین اعضای صندوق بتوانند با این بانک همکاری متقابل انجام دهند.
وکیلی گفت: همچنین بانک توسعه صادرات قرار است صندوقهای مشترکی را با برخی از کشورها از جمله چند کشور افریقایی تأسیس کند.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات همچنین در مورد مشکلات صادرکنندگان در حوزه السی اظهار داشت: مشکلاتی برای السی وجود دارد، اما جلساتی با بانک مرکزی و سایر بانکها داشتیم تا بتوانیم این مشکلات را حل کنیم.
وی گفت: از آنجایی قوانین مربوط به السی ریالی در داخل کشور کامل نبود، برخی افراد که از جریان پرونده فساد مالی سوءاستفادههایی را انجام دادند و همین امر موجب بروز این مشکلات شده است.
به گفته وکیلی بانک مرکزی به تازگی آییننامه مربوط به السی ریالی را تدوین کرده که بر همین اساس به زودی مشکلات مربوطه در این بخش برطرف خواهد شد.
وکیلی همچنین درباره وضعیت مراودات بینالمللی و مشکلات ایجادشده امارات گفت: تمام مراودات بینالمللی از طریق یک کشور انجام نمیشود، به همین خاطر بانک مرکزی وارد عمل شده و با سایر کشورها مذاکراتی را انجام داده است.
مدیر عامل بانک توسعه صادرات گفت: بر همین اساس سبد ارزی کشور بزرگتر خواهد شد تا در مراودات خارجی از سایر ارزها در کشورهای دیگر غیر از امارات استفاده کنیم.
وکیلی گفت: اگر با امارات کار نکنیم به طور حتم کشورهایی مانند چین، ترکیه، کره و روسیه میتوانند طرف تجاری ما باشند.
وکیلی همچنین به نوسانات نرخ ارز و تأثیر آن در فعالیت صادرکنندگان اشاره کرد و گفت: صادرکنندگان از اختلاف ارز آزاد و رسمی خوشحال نمیشوند چرا که برای آنها مشکلاتی به وجود میآید؛ نوسانات نرخ ارز مشکلاتی را برای بازپرداخت اکثر افرادی که تسهیلات ارزی دریافت کرده بودند به وجود آورد.
وی ادامه داد: البته این مشکلات برای صادرکنندگان خیلی کمتر از واردکنندگان بوده است؛ امیدواریم با افزایش نرخ سود و اوراق مشارکت نقدینگی از بازار ارز و طلا جمع شود و قیمت دلار منطقی تعیین گردد.
وکیلی گفت: بنده معتقد نیستم قیمت ارز بالا برود چرا که با افزایش قیمت ارز خواسته یا ناخواسته قیمت سایر کالا نیز در اقتصاد بالا میرود، همچنین با توجه به واردات 65 میلیارد دلاری افزایش نرخ ارز گرانی کالاها را به همراه خواهد داشت.
وکیلی همچنین درباره عدم وجود نام وی در لیست مدیران دارای تأیید صلاحیت از بانک مرکزی گفت: بنده به دلیل وجود مشکلات شخصی تاکنون نامم در این لیست نیامده ولی با توجه جلساتی با بانک مرکزی داشتیم قرار شد این مسائل حل شود.
تاریخ شروع :
1390/11/18
تاریخ پایان :
1390/12/18
تهیه و ارسال اسناد :
شرکت پارس نماد داده ها- تلفن 2 الی 88349671-021