هشدار مهم درباره نابودی اراضی زراعی ایران
  • 15124
  • 1403/10/29
[ نسخه چاپی ]

:: هشدار مهم درباره نابودی اراضی زراعی ایران

شماره :
15124
عنوان :
هشدار مهم درباره نابودی اراضی زراعی ایران
توضیحات تکمیلی :

به گزارش پایگاه خبری پارس نماد داده ها، طبق آمار به دست آمده از سازمان مرکزی تعاون روستایی در سال‌های اخیر بیش از ۵۲ درصد زمین‌های زراعی کشور زیر ۲ هکتار بوده است. بنا بر تحلیل‌های صورت گرفته در ۱۰ سال آتی این رقم به بیش از ۹۰ درصد خواهد رسید. با این روند بی شک توسعه بخش کشاورزی و موضوع امنیت غذایی کشور بیش از پیش به خطر خواهد افتاد. بنابر آخرین سرشماری‌ها که مربوط به سال ۹۳ است، مرکز آمار اعلام کرد که ۵۲ درصد از کشاورزان در دسته کم سواد و یا بی‌سواد هستند.

البته آمارهای غیر رسمی این میزان را ۷۰ درصد نشان می‌دهد. در این فضا عدم انطباق ماشین‌های موجود با شرایط زمین‌های کشاورزی (کوچک مقیاس بودن آنها)، مانع از پیاده‌سازی درست مکانیزاسیون اراضی زیر کشت کشور می‌شود. چنین چالشی مانع از توسعه مکانیزاسیون در کشور است. یر همین اساس پیشنهاد می‌شود، ترغیب کشاورزان خرد دهقانی به تشکیل تعاونی از جمله شرکت‌های تعاونی تولید در دستور کار قرار گیرد. درضمن وارد کردن ماشین‌های کشاورزی منطبق با اراضی فعلی باشد.

توسعه شرکت‌های خدمات مکانیزاسیون برای ارائه خدمات با کیفیت‌تر و ارزان به کشاورزان در برنامه توسعه قرار گیرد. پیشنهاد میشود، مدل‌های کشت قراردادی و ایجاد سازوکارهای عملیاتی بانکی برای پرداخت حق الزحمه سهم این عملیات در مورد توجه قرار گیرد. ملک زاده مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی ایران در این باره میگوید: امروزه خرده مالکی، عدم یکپارچه سازی اراضی، عدم تبدیل کشاورزی معیشتی و خرده مالکی به کشاورزی اقتصادی و مکانیزه از جمله چالش های بخش کشاورزی است. درضمن تولید محصول با قیمت تمام شده بالا، انجام نشدن به موقع عملیات کشاورزی، فرسوده بودن ناوگان مکانیزاسیون کشاورزی در کشور از دیگر مشکلات موجود است.

به باور او نیاز به تکنولوژی روز و ورود ماشین های پیشرفته، فراهم سازی شرایط اعطای تسهیلات ارزان قیمت به سرمایه گذاران به ویژه در حوزه تامین تراکتور امروز جز الزامات است. ملک زاده معتقد است، یکی دیگر از معضلات مهم بخش کشاورزی عدم وجود بانک اطلاعاتی و آماری دقیق در بخش کشاورزی است که اطلاعات آماری موجود همه مبتنی بر خود اظهاری است. درحال حاضر براساس اعلام وزارت جهادکشاورزی هم حدود ۷۰ درصد خطا در سامانه جامع پهنه بندی و مدیریت داده‌های کشاورزی وجود دارد. طبق اعلام مناطق هم، سال گذشته ۶۰ تا ۷۰ درصد کشاورزان یکی از مناطق عملا به خاطر خشکسالی کشتی را انجام ندادند. اما در لیست کشاورزی قرار گرفته بودند و در آمار ارائه شده در سامانه جامع پهنه بندی و مدیریت دادههای کشاورزی به عنوان زمینهای تحت کشت ارائه شده است.(دنیای اقتصاد)

 

انتهای پیام/ خبرنگار پایگاه خبری پارس نماد

تاریخ شروع :
1403/10/29
تاریخ پایان :
تهیه و ارسال اسناد :
شرکت پارس نماد داده ها- تلفن 2 الی 88349671-021