- 14952
- 1403/09/07
:: ترمز فنر بورس کشیده شد!
به گزارش پایگاه خبری پارس نماد داده ها، بازار بورس امروز ۷ آذر؛ با رشد نسبی آغاز شد و شاخص کل بورس امروز در پایان معاملات به بالای ۱۱ هزار واحد رسید. بازار در بخش مهمی از نمادهای بورسی به رنگ سبز درآمد و ما در ادامه روند صعودی کاهشی شد و قسمت زیادی از نمادها را به رنگ قرمز نیز تبدیل کرد. در هفتههای اخیر، بازار بورس تحت فشار صفهای خرید قرار داشته و آمار معاملات خرد نیز نشاندهنده وضعیت خوبی است.
رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق در نشست خبری رسیدگی به لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، در پاسخ به سوالی مبنی بر تغییرات لایحه بودجه مرتبط با بازار سرمایه، گفت: با توجه به اینکه سازمان برنامهوبودجه نهاد بالادستی بورس محسوب میشود و ممکن است مداخلاتی در این بازار داشته باشد، قرار شد این سازمان به شورای عالی بورس اضافه نشود.
بورس باید استقلال کافی داشته باشد و بتواند بر حسب شرایط قانونی تصمیمگیری کند. زارع، درباره پیشنهاد دولت مبنی بر ایجاد نهاد سپردهگذاری مراکز اوراق دولتی در بانک مرکزی نیز توضیح داد: این پیشنهاد نیز از متن لایحه بودجه حذف شد چرا که نهاد سپردهگذاری بانک مرکزی در برنامه هفتم توسعه با چابکسازی دولت مخالف است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق، در بخش دیگری از این گفتوگو، استقلال بازار سرمایه و حمایت از سهامداران را برای تقویت بورس ضروری خواند. البته پیشنهادهایی برای حمایت از بورس ارائه شده که در صورت تصویب در نوبت عصر امروز کمیسیون تلفیق، اجرایی میشود. وضعیت معاملات نمادهای بورسی در بازار ۷ آذر روند معالملات بازار در تابلوی بورس با وضعیت نسبتا صعودی شاخص ها نمایان است و وضعیت معاملات نمادهای بورسی رو به رشد نشان می دهد. با توجه به آمار درج شده در جدول زیر می بینیم که شاخص کل رشد ۱۱ هزار واحدی را ثبت کرده است و شاخص کل را به بالای سطح ۲ میلیون و ۴۲۶ هزار واحد رسانده است.
ارزش معاملات خرد نیز از مرز ۱۱ میلیارد عبور کرده است و ارزش بازار را به ۷۷,۶۳۵,۴۳۶.۸۲۹ میلیارد ریال رسانده است. مروری بر دیگر خبرهای تاثیرگذار بر بازارسرمایه در ۷ آذر علیرضا باغانی، مدیرعامل شرکت مشاور سرمایهگذاری ایرانیان تحلیلبه موضوع آثار عرضه خودرو در بورس کالا پرداخته و نوشته است: «تجربه نشان داده، افزایش نرخ خودرو کافی نیست و در میانمدت و بلندمدت دردی از خودروسازان دوا نمیکند.
خودروسازان در حالی با افزایش نرخ متوسط ۳۰ درصدی در محصولات خود مواجه شدهاند که از سوی دیگر شاهد افزایش بهای تمام شده این شرکتها هم هستیم. در واقع هم راستای رشد قیمت ارز نیمایی شاهد رشد قیمت تامین مواد اولیه مورد نیاز شرکتهای خودروساز نیز هستیم.» کاهش ۲ واحد درصدی تورم کالاهای صادراتی بر پایه داده ریالی قیمت کالاهای صادراتی یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله است و تغییرات آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.
مرکز آمار ایران ضمن انتشار گزارش شاخص قیمت کالاهای صادراتی اعلام کرد؛ درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر دادههای ریالی در چهار فصل منتهی به فصل تابستان ۱۴۰۳ در مقایسه با فصل قبل ۲ واحد درصد کاهش داشته است. صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه اطلاعات ثبت شده حاکی از آن است که از تعداد ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک صادر شده، ۴ هزار و ۳۶ درخواست برای «صورت وضعیت دارایی» و ۶۷۸ درخواست برای «گواهی خلاصه معاملات» بوده است.
در دومین ماه پاییز امسال نیز، ۴۴۱ گواهی تمکن مالی الکترونیک صادر شده که شامل ۳۸۳ درخواست «تعداد صورت وضعیت دارایی» و ۵۸ درخواست «تعداد گواهی خلاصه معاملات» میشود.(گسترش نیوز)
انتهای پیام/ خبرنگار پایگاه خبری پارس نماد