• آدرس : تهران - میدان هفت تیر - ابتدای خیابان قائم مقام فراهانی - بعد از سه راه مشاهیر - کوچه سام- پلاک 17- طبقه 4
  • تلفن :5- 88349670 (021)
  • فکس : 88349673 (021)
  • وب سایت : www.ParsNamadData.com
  • ایمیل : Info@ParsNamadData.com




قانون : ضوابط استفاده از مسدود كننده‌هاي تلفن همراه و 25 نقطه ممنوعه
نام منبع : شرکت پارس نماد داده ها
www.parsnamaddata.com
تلفن:5-88349670-021
تاریخ درج : 1390/05/12 شماره : 936
توضیحات تکمیلی :
متن


قانون استفاده از مسدودكننده‌هاي تلفن همراه، صراحتاً به مواردي مي‌پردازد كه بسياري از آنها در باور عام به شكل ديگري مطرح شده‌اند؛ از جمله ممنوعيت نصب مسدود كننده در دانشگاه‌ها و مدارس‌، اماكن بدون سقف و كوچكتر از بيست متر مربع.
آيين‌نامه ضوابط فني و مقررات مسدودكننده‌هاي تلفن‌همراه كه ‌هم‌اكنون در كشور مورد استناد قرار مي‌گيرد، در ارديبهشت ماه سال 88 به تصويب كميسيون تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي رسيد. بر اساس اين گزارش، دستوالعمل فعلي نحوه‌ استفاده از مسدودكننده‌هاي تلفن همراه، در جهت پاسخگويي به نياز محدود كردن امكان برقراري ارتباط راديويي گوشي‌هاي تلفن همراه، در برخي اماكن خاص، تدوين شده است. بنا بر اين گزارش، اگر چه نصب و استفاده از مسدود كننده ارتباط راديويي از يك سو با ماموريت سازمان تنظيم مقررات در ارايه فضاي فركانسي عاري از تداخل مضر، در منافات است؛ اما از سوي ديگر، ارتباطات راديويي ناخواسته در برخي اماكن‌، ممكن است مخل اولويت‌هاي حرفه‌اي مالكان مكان باشد. بنا بر اين، به منظور شفاف‌سازي قوانين و مقررات در اين زمينه، ضوابط فني و مقررات مسدودكننده‌هاي تلفن‌همراه در صورت ‌جلسه شماره 20 كميسيون بي‌سيم‌هاي اختصاصي تصويب و در اسفندماه 1378 با تغيير شكل مصوبه و رفع ايرادات، دستورالعمل مسدودكننده‌هاي تلفن‌همراه نهايي و لازم‌الجرا گرديد.
* ضروت شفاف‌سازي قوانين استفاده از مسدودكننده‌ها
بر اساس آيين‌نامه قوانين و مقررات استفاده از مسدودكننده‌ها، دلايلي از جمله " احترام به حق قانوني كاربران و شركت‌هاي ارايه كننده سرويس‌هاي راديويي به استفاده از طيف فركانسي عاري از تداخل مضر براساس پروانه‌هاي فعاليت اعطا شده "، "لزوم عدم سلب امكان برقراري ارتباط الكترونيكي يك شخص در شرايط اضطراري مانند درخواست براي كمك‌هاي پزشكي، درخواست امداد يا تماس با پليس "، "لزوم به كارگيري روش‌هاي جايگزين غير تداخلي به جاي استفاده از مسدود كننده‌ها، براي جلوگيري از برقراري ارتباطات راديويي " و " ناگزير بودن به استفاده از مسدود كننده ها در شرايط خاص معلوم شده در اين مصوبه و البته در بازه زماني محدود " از جمله ضروريات وجود قانون و لزوم شفاف سازي نحوه استفاده از مسدودكننده‌هاي تلفن‌همراه است.
همچنين موضوعاتي از جمله "جلوگيري از احتمال مسدود شدن ارتباط ساير كاربران مجاز در مجاورت يك مكان كه در آن از مسدود كننده استفاده شده باشد "، " جلوگيري از احتمال بروز اختلال در فعاليت سرويس‌هاي مخابرات راديويي صورت گرفته در باندهاي فركانسي مجاور تكه باند مسدود شده توسط يك مسدود كننده " و نيز "غيرقانوني بودن خريد، فروش، مالكيت و هر گونه استفاده از مسدود كننده‌ها در بسياري از كشورهاي عضو اتحاديه بين‌المللي مخابرات " از ديگر مواردي است كه در تدوين اين‌ آيين‌نامه مورد تاكيد قرار گرفته است.

* تقسيم‌بندي مسدود‌ كننده‌ها به دو نوع ثابت و متحرك

در قانون استفاده از بي‌سيم هاي اختصاصي و غير حرفه‌اي، مسدود كننده به عنوان يك دستگاه فرستنده با هدف سلب امكان دريافت سيگنال راديويي از ساير دستگاه‌هاي راديويي شناخته شده كه به دو نوع مسدود كننده ثابت و مسدود كننده قابل حمل دسته بندي شده است.
بر اساس اين قانون، مسدود كننده ثابت، دستگاهي است كه در يك نقطه ثابت و مشخص نصب مي‌شود و مسدود كننده قابل حمل، مسدود كننده‌اي است كه قادر به كار در حال حركت است.
همچنين منظور از پخش زايد، پخش روي يك يا چند فركانس، خارج از پهناي باند لازم و منظور از خطاي فركانس، حداكثر انحراف مجاز فركانس مشخصه از فركانس مرجع است.

* استفاده از مسدود كننده قابل حمل، تنها از سوي رگولاتوري مجاز است

اطلاعات نسبي و عاميانه از مقررات استفاده از مسدودكننده‌ها با موارد آيين‌نامه قانوني در اين زمينه بسيار متفاوت است، براي مثال مطابق اين‌ آيين‌نامه، استفاده از مسدود كننده قابل حمل در هر اندازه و مشخصات فني به جز توسط سازمان تنظيم مقررات، ممنوع است.
همچنين ورود، خريد، توليد و فروش تجهيزات مسدود كننده تلفن همراه، منوط به اخذ پروانه از سازمان تنظيم مقررات است و وارد كنندگان، توليدكنندگان و فروشندگان اين تجهيزات بايد داراي پروانه ارايه اين خدمات باشند

* 25 مكان كه استفاده از مسدود كننده‌ در آنها مجاز نيست
تاكنون اين طور تصور مي‌شد كه استفاده از مسدودكننده هاي تلفن‌همراه در دانشگاه‌ها‌ و همچنين در ايام امتحانات در مدارس، منع قانوني ندارد؛ اما آيين‌نامه استفاده از مسدود كننده‌ها در بخش مقررات عمومي، به صراحت تصريح مي‌كند كه استفاده از مسدود كننده‌هاي ثابت براي تلفن همراه، تنها با مجوز رگولاتوري، در مكان و بازه زماني تعيين شده و تحت شرايط اين مصوبه مجاز است.
همچنين طبق اين قانون، تحت هيچ شرايطي مجوز نصب و استفاده از مسدود كننده ثابت در " املاك و مجتمع‌هاي مسكوني "، "فروشگاه‌ها "، "اماكن تجاري "، "غذا خوري‌ها "، "بيمارستان‌ها "، "درمانگاهها "، "فضاهاي ورزشي "، " فضاهاي تفريحي و فرهنگي "، "نمايشگاه‌ها "، "سالن‌هاي اجتماعات و كنفرانس "‌، "مساجد "، "اماكن زيارتي و مذهبي "، "تونل‌ها "، "مدارس "، "دبيرستان‌ها "، "دانشگاه‌ها "، "اماكن آموزشي "، "دفاتر و ادارات خدمات عمومي "، "بانك‌ها "، "شركت‌ها "، "كارگاه‌ها " و "كارخانه‌ها "، صادر نخواهد شد.
علاوه بر اين نيز، تحت هيچ شرايطي، در "مكان باز بدون سقف و غير بسته "، " مكاني كه ابعاد سطح داخلي آن كوچكتر از يك مربع با ضلع بيست متر باشد "، "مكاني كه داراي طبقات فوقاني يا تحتاني خارج از مالكيت قانوني متقاضي باشد " و "در "مكاني كه حداقل يكي از ديوارهاي جانبي آن مماس بر يكي از موارد پيشين باشد "، صادر نخواهد شد.

*روش اخذ پروانه استفاده از مسدود كننده

بر اساس اين گزارش، متقاضي استفاده از مسدود كننده، بايد درخواست مكتوب خود را به همراه، مشخصات فردي مسوول ايستگاه، آدرس متقاضي، محل دقيق نصب مسدود كننده ثابت، دلايل وي براي استفاده از مسدود كننده، مشخصات فني تجهيزات مسدود شونده و محدوده‌ي مكاني و ابعاد مكان انسداد فركانس راديويي را در قالب فرم‌هاي مشخص شده، به دبيرخانه سازمان تحويل دهد.

*الزام به امكان برقراري آسان ارتباط اضطراري با وجود مسدود كننده

بنا بر اين گزارش، پس از اعلام درخواست متقاضي، سازمان تنظيم مقررات در صورت رعايت شرايط مصوبه و به شرط اينكه روش جايگزين مناسب ديگري براي كاهش سطح سيگنال راديويي به سطح غير قابل دريافت، در محل درخواست شده ظرف شصت روز پس از ارسال تقاضا، توسط ارايه كننده‌هاي سرويس راديويي پيشنهاد نشده باشد و نيز در آن مكان، امكان ارتباط مخابراتي اضطراري با دسترسي آسان در مدت زمان فعاليت مسدود كننده ثابت فراهم شود، مجوز استفاده از مسدود كننده ثابت را اعطا خواهد كرد.

*نصب علامت هشدار دهنده وجود مسدود كننده تلفن همراه، يكي از مواد قانون

به گزارش فارس، بر اساس اين مصوبه، عليرغم رعايت تمام آنچه گفته شد، تمامي تبعات و مسؤوليت‌هاي ناشي از استفاده از مسدود كننده بر عهده استفاده كننده از دارنده مجوز استفاده از مسدود كننده ثابت است.
به موجب قانون، در صورت استفاده از مسدود كننده ثابت، بايد علامت هشدار دهنده وجود مسدود كننده تلفن همراه در حداقل يك محل قابل رويت مراجعان نصب شود.

*الزام به رعايت فاصله حداقل 2 متري بين مسدود كننده و افراد

بخش ديگري از آيين‌نامه استفاده از مسدود كننده‌هاي تلفن‌همراه، به مقررات فني مسدود كننده‌هاي ثابت، مي‌پردازد.
بر اين اساس، حداقل فاصله آنتن‌هاي مسدود كننده ثابت از سطح داخلي ديوار مكان داراي شرايط تعيين شده در اين مصوبه، نبايد كمتر از ده متر و شعاع انسداد مسدود كننده، نبايد بيش از پانزده متر باشد.
همچنين مكان نصب آنتن مسدود كننده ثابت نيز بايد به گونه‌‌اي انتخاب شود كه با بدن افراد حداقل دو متر فاصله داشته باشد و نيز حداكثر توان تشعشعي متوسط مسدود كننده‌ها بايد كمتر از 200mVe.i.r.p باشد.




اخطار : کلیه حقوق جمع آوری این اخبار متعلق به مرکز فرآوری اطلاعات پارس نماد داده ها می باشد. هرگونه کپی برداری و سوء استفاده از این اخبار موجب پیگرد قانونی است.