• آدرس : تهران - میدان هفت تیر - ابتدای خیابان قائم مقام فراهانی - بعد از سه راه مشاهیر - کوچه سام- پلاک 17- طبقه 4
  • تلفن :5- 88349670 (021)
  • فکس : 88349673 (021)
  • وب سایت : www.ParsNamadData.com
  • ایمیل : Info@ParsNamadData.com




قانون : دو اتفاق مهم در حال وقوع
نام منبع : خبرگزاری پارس نماد شرکت پارس نماد داده ها
www.parsnamaddata.com
تلفن:5-88349670-021
تاریخ درج : 1403/08/21 شماره : 14883
توضیحات تکمیلی :

به گزارش پایگاه خبری پارس نماد داده ها، از سوی دیگر به اذعان مقامات دولتی ادامه وضعیت موجود در بحث حامل های انرژی ممکن نبوده و ناچار به اصلاح قیمتی در آن حوزه هستیم و این عامل هم به تقویت انتظارات تورمی دامن خواهد زد، دو اتفاق در حال وقوع هست که فارغ از مطلوبیتی که برای بازار سرمایه خواهد داشت، با آن چیزی که منطقا از دولت و سیاستگذار پولی انتظار می‌رود، متفاوت است: نخست فشار شدید به بانک‌ها برای کاهش نرخ سود سپرده ها و مصاحبه همزمان مقامات دولتی با مضمون کاهش نرخ بهره و دوم برنامه دولت برای حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی. چنانچه فشار به بانک‌ها برای کاهش نرخ سود مانند ماه های گذشته تصنعی و صرفا با اخطار و تهدید و امثال آن باشد، انتظار میرود مجددا بعد از مدتی پیشنهاد نرخ های سود سپرده ۳۰ درصد و حتی بالاتر توسط بانک‌ها آغاز شود.

اما چنانچه فشار برای کاهش نرخ سود سپرده با تزریق نقدینگی به بانک‌ها صورت پذیرد، سوالی که مطرح می‌شود اینست که این تزریق نقدینگی از چه محلی انجام خواهد شد؟ چنانچه از محل کاهش ذخیره قانونی باشد، احتمالا ما به ازای بخشی از منابع آزاد شده، بانک ها مکلف به پرداخت تسهیلات به بخش های خاص خواهند شد و مشکلات آنها همچنان پابرجا خواهد ماند. چنانچه این تزریق از محل تامین مبالغ مورد درخواست بانک‌ها در قالب عملیات بازار باز باشد، باید شاهد تغییر رفتار بانک مرکزی در عملیات بازار هفته های آتی باشیم.

و در غیراینصورت تزریق نقدینگی به بانک‌ها از محل بدهی ایجاد شده آنها به بانک مرکزی (استقراض از بانک مرکزی) تامین خواهد شد که میتواند پیامدهای تورمی غیرقابل پیش‌بینی به همراه داشته باشد. اعلام برنامه دولت برای حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی در سال آینده نیز هرچند منطقی و اقتصادی است، اما می‌تواند همین حالا تلاطماتی را در قیمت کالاهای اساسی ایجاد کند. دلیل اینکه این تصمیمات در چنین مقطعی گرفته می‌شود مشخص نیست و مبهم به نظر می‌رسد.

فعالان بازار سرمایه همواره به درستی با بالا بودن نرخ بهره مخالفت داشته اند و آن را مانعی برای تولید و سرمایه گذاری می‌دانند. اما آنچه از بالا بودن نرخ بهره خطرناک‌تر است، نوسانات پر دامنه در این نرخ میباشد.

بدین معنا که فشار مقطعی برای کاهش نرخ بهره، هرچند در کوتاه مدت به نفع بازار سرمایه است، اما چنانچه در ادامه منجر به ایجاد تلاطمات قیمتی در بازارهای مختلف شود، ممکن است مجددا سیاستگذار را مجبور به افزایش نرخ بهره نماید که در آن صورت بازارها برای آرام شدن نرخ های بهره بالاتری نسبت به آنچه که اکنون وجود دارد، مطالبه خواهند کرد.(صدای بورس)

 

انتهای پیام/ خبرنگار پایگاه خبری پارس نماد



اخطار : کلیه حقوق جمع آوری این اخبار متعلق به مرکز فرآوری اطلاعات پارس نماد داده ها می باشد. هرگونه کپی برداری و سوء استفاده از این اخبار موجب پیگرد قانونی است.