• آدرس : تهران - میدان هفت تیر - ابتدای خیابان قائم مقام فراهانی - بعد از سه راه مشاهیر - کوچه سام- پلاک 17- طبقه 4
  • تلفن :5- 88349670 (021)
  • فکس : 88349673 (021)
  • وب سایت : www.ParsNamadData.com
  • ایمیل : Info@ParsNamadData.com




قانون : تاثیر برداشت ۸ میلیارد دلاری از صندوق ذخیره ارزی بر قیمت دلار
نام منبع : خبرگزاری پارس نماد شرکت پارس نماد داده ها
www.parsnamaddata.com
تلفن:5-88349670-021
تاریخ درج : 1403/06/20 شماره : 14535
توضیحات تکمیلی :

به گزارش پایگاه خبری پارس نماد داده ها، طی هفته‌های گذشته، نرخ دلار در کانال پایانی کریدور پنجم و مرز کریدور ششم در نوسان بوده است. برخی از کارشناسان عقیده دارند سقف قیمتی این ارز کانال دوم کریدور ششم است. با این حال طی روز‌های اخیر، قیمت در کانال پایانی کریدور پنجم ثابت مانده و درجا زده است.

برخی از کارشناسان، این اتفاق را ناشی از ثبات نسبی و کاهش ریسک‌های سیستماتیک می‌دانند؛ این در حالی است که برداشت‌های اخیر از صندوق ذخیره ارزی هم نقش قابل‌توجهی در ثبات موقتی بازار داخل داشته است.

اما آیا قرار است سیاست ارزپاشی ادامه یابد یا دلار از این سقف قیمتی عبور و به کریدور بالاتر صعود می‌کند؟

هر بار که دلار سقف قیمتی را شکسته، حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد رشد کرده است سعید مشکات، کارشناس اقتصادی در گفتگو با تجارت‌نیوز مطرح کرد: «در کوتاه‌مدت می‌توان از منظر تکنیکالی درباره قیمت بحث کرد، اما احتمال دارد دلار در کوتاه‌مدت، در همان بازه کانال هشتم کریدور پنجم تا کریدور ششم، باقی بماند.» این کارشناس اقتصادی ادامه داد: «برای بلندمدت نیز بستگی دارد دلار چه زمانی از این کانال خارج شود؛ هر بار که دلار از این کانال‌ها خارج شده، حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد رشد کرده است.»

وی افزود: «مثلاً فرض کنید از کانال دوم کریدور ششم عبور کند و بخواهد بین ۳۰ تا ۴۰ درصد رشد کند، در این صورت تا کجا پیش می‌رود؟

در گذشته نیز هر بار که از این محدوده خارج شده، معمولاً چنین رشدی داشته است.» مشکات اضافه کرد: «به‌عنوان‌مثال، رشد قیمت دلار در سال ۹۰ و ۹۱ تقریباً بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بود؛ یعنی ابتدا از هزار تومان به حدود هزار و ۸۰۰ تومان رسید که حاکی از رشد ۸۰ درصدی بود و یک مدت در آن محدوده درجا زد.

بعد به بیش از دو هزار تومان رسید و توانست ۴۰ درصد دیگر رشد کند؛ از آن منطقه نیز یک رشد تا چهار هزار تومان داشت و پس از آن ۳۰ درصد دیگر پیش رفت.» اگر قیمت دلار از کانال دوم کریدور ششم عبور کند، تا کریدور هفتم بالا می‌رود این کارشناس اقتصادی درباره رشد قیمت دلار در سال‌های گذشته ادامه داد: «رشد قیمت دلار در سال ۹۷ خارق‌العاده و در حد ۴۰۰ تا ۵۰۰ درصد بود. رشد در سال ۹۹ از حدود ۱۸ هزار تومان شروع شد تا حدود ۳۰ تا ۳۲ هزار تومان ادامه پیدا کرد که بعد این روند آرام گرفت.»

مشکات اضافه کرد: «رشد بعدی قیمت دلار از ۲۰ هزار تومان به ۴۰ هزار تومان بود و بعد از ۴۰ هزار تومان به کریدور ششم رسید. هر بار که رشد ناگهانی برای دلار رخ می‌دهد و سقف قیمتی را می‌شکند، حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصدی رشد اتفاق می‌افتد.» وی افزود: «ما در حال حاضر برای دلار دو سقف قیمتی داریم؛ یکی کانال دوم کریدور ششم و دیگری کریدور هفتم است. یعنی اگر قیمت از کانال دوم کریدور ششم عبور کند، احتمالاً تا سقف قبلی یعنی کریدور هفتم پیش می‌رود.» برداشت ۸ میلیارد دلاری از صندوق ذخیره ارزی قیمت دلار را آرام نگه داشت مشکات در پاسخ به این سؤال که آیا دلیل ثبات بازار، روند طبیعی آن است یا سیاست ارزی بانک مرکزی، اظهار کرد: «به نظر من، ثبات بازار بیشتر به خلاء سیاسی که طی چند ماه اخیر در کشور شکل گرفت، مربوط است و سمت‌وسوی آن خیلی مشخص نیست.»

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: «همچنین دلیل دیگر ایجاد ثبات ارزی هم برداشتی است که از صندوق ذخیره ارزی انجام شد. به‌هرحال، زمانی که آن هشت میلیارد دلار را از صندوق برمی‌دارند و تبدیل به ریال می‌کنند، در بازار تأثیر می‌گذارد. در نتیجه، برداشت‌هایی که این چند ماه صورت گرفته، نرخ ارز را آرام نگه داشته است.»

او با تاکید بر اینکه نمی‌توان به خوش‌بینی سیاسی اتکا کرد، افزود: «اگر آقایان به دنبال مذاکره هستند، به دنبال مذاکرات بروند؛ آقای روحانی هم دنبال مذاکرات بود، اما دلار همچنان بالا می‌رفت. یک مورد دیگر هم این است که هنوز سیاست آمریکا مشخص نیست.» تا زمانی که تحریم پاربرجاست، طبیعی است کشور‌های همسایه با ایران کار نکنند!

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ایرانی‌ها نیز یک اشتباه در مورد خوش‌بینی‌های سیاسی کرده‌اند و می‌گویند که به دنبال توسعه روابط منطقه‌ای می‌رویم، اظهار کرد: «یک فهم غلط وجود دارد که فکر می‌کنند ارتباط منطقه‌ای را می‌توان توسعه داد. اما تا زمانی که تحریم‌های ثانویه و رابطه خصمانه با غرب وجود دارد، خیلی طبیعی است که همسایه‌ها هم با ایران کار نکنند.

کشور‌های همسایه همگی هم‌پیمان غرب هستند؛ به‌عنوان مثال، اگر عراق بخواهد از ما گاز بخرد، باید از اوپک مجوز بگیرد.» مشکات در پاسخ به این سؤال که اگر تحریم‌ها کمتر شود چه اتفاقی خواهد افتاد، عنوان کرد: «اگر قرار باشد تحریم‌ها کمتر شوند، اول باید تیم سیاست خارجه دولت و راهبرد‌های آن مشخص شود که در حال حاضر تیم مشخص شده است؛ اما درباره راهبرد‌ها تا حرفی می‌زنند، می‌گویند ما دنبال توسعه روابط منطقه‌ای هستیم که این حرف غلطی است.

اما در مورد مذاکره، یک طرف دوم هم وجود دارد که در اینجا آمریکاست.» عبور دلار از سقف قیمتی مهم است مشکات اضافه کرد: «آیا در حال حاضر مشخص است که چه کسی در آمریکا رئیس جمهوری خواهد شد و قصد دارد چه تیمی را بیاورد؟ نه مشخص نیست. رئیس‌جمهوری آمریکا آبان مشخص می‌شود و تا دولت آن‌ها مستقر شود، به بهمن ماه می‌رسد.

تا آن‌ها بیایند سیاست مشخص کنند و مذاکرات را شروع کنند، بعد از عید شده است. این بدان معناست که عملا در ۶ ماه دوم سال خبر خاصی نخواهد بود.» وی درباره پیروی دلار از یک الگوی خاص اظهار کرد: «سقف قیمتی مهم است و باید از آن عبور کند. سقف قیمتی در حال حاضر نیمه کانال دوم از کریدور ششم است؛ اگر دلار از این سقف قیمتی بگذرد، دلار نوسان می‌کند، اما تا زمانی که از سقف قیمتی نگذشته، در همین منطقه نوسان می‌کند و روندی نیز نمی‌گیرد. در واقع آن عدد مهم است.» مشکات افزود: «دلار در حال حاضر و در کوتاه‌مدت نیز رنج است.

زمانی که دلار از کانال هشتم کریدور پنجم تا کانال دوم کریدور ششم خارج شود، آن موقع می‌توان در مورد روند بعدی صحبت کرد.»

(کیان انلاین)

 

انتهای پیام/ خبرنگار پایگاه خبری پارس نماد



اخطار : کلیه حقوق جمع آوری این اخبار متعلق به مرکز فرآوری اطلاعات پارس نماد داده ها می باشد. هرگونه کپی برداری و سوء استفاده از این اخبار موجب پیگرد قانونی است.