• آدرس : تهران - میدان هفت تیر - ابتدای خیابان قائم مقام فراهانی - بعد از سه راه مشاهیر - کوچه سام- پلاک 17- طبقه 4
  • تلفن :5- 88349670 (021)
  • فکس : 88349673 (021)
  • وب سایت : www.ParsNamadData.com
  • ایمیل : Info@ParsNamadData.com




قانون : 2 میلیون مسکن ملی در انتظار ابلاغ وام 800 میلیونی/ بانک مرکزی تعلل می کند؟
نام منبع : خبرگزاری پارس نماد شرکت پارس نماد داده ها
www.parsnamaddata.com
تلفن:5-88349670-021
تاریخ درج : 1403/05/28 شماره : 14410
توضیحات تکمیلی :

ه گزارش پایگاه خبری پارس نماد؛ در آخرین جلسه شورای عالی مسکن در دولت سیزدهم به یکباره مصوبه ای از این جلسه به بیرون درز پیدا کرد که در آن مقرر شد وام نهضت ملی مسکن از 550 میلیون تومان به 800 میلیون تومان افزایش یافت.

این اقدام اگر چه در نگاه نخست می توانست خوشحال کننده باشد اما در ادامه این نگرانی را به وجود می آورد که آیا بانک ها به خصوص بانک های خصوصی که این روزها از پرداخت تسهیلات مسکن طفره می روند زیر بار این مصوبه خواهند رفت؟

سوال این است که شورای عالی مسکن با چه هدفی افزایش سقف وام نهضت ملی مسکن را به تصویب رسانده است. اگر این مصوبه با هدف تقویت مالی پیمانکاران و دادن سرعت به ساخت و ساز بوده است چرا بانک مرکزی از ابلاغ آن طفره می رود؟ و اگر هدف تقویت متقاضیان نهضت ملی مسکن بوده است چرا نرخ سود این تسهیلات همچنان 18 درصد است و کاهش نیافته است.

هادی عباسی اصل معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار «اقتصاد آنلاین» در پاسخ به این پرسش که آیا نرخ سود وام مسکن ملی کاهش می یابد؟ گفت: در حال حاضر در طرح نهضت ملی مسکن با پروژه هایی مواجه هستیم که 70 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و پروژه ها در حال تکمیل شدن هستند و برای ما در درجه اول حجم تسهیلات مهمتر از کاهش نرخ سود است.

افزایش سقف وام مسکن ملی به 800 میلیون تومان برای این است که پروژه ها به اتمام برسند

او ادامه داد: افزایش سقف وام مسکن ملی به 800 میلیون تومان برای این است که پروژه ها به اتمام برسند بنابراین کاهش نرخ سود مسکن ملی در گام دوم قرار دارد و برای کاهش نرخ سود هم راهکارهایی وجود دارد که یکی از آنها موضوع افزایش سرمایه بانک مسکن است اما افزایش تسهیلات ساخت مسکن از جمله قوانین و مقررات است که باید از سوی بانک مرکزی ابلاغ شود و تاخیر در پرداخت این تسهیلات باعث ایجاد مشکلات زیاد برای سازندگان خواهد شد.

در حال حاضر تنها اقدامی که می شود سازندگان را پای کار برای اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن نگه داشت همین تسهیلات ساخت و پرداخت آن از سوی بانک‌هاست که باید به مرحله اجرایی و عملیاتی شدن خود برسد.

در شرایط کنونی باید اقدامات قابل توجهی برای تقویت و اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن انجام داد چراکه اگر این پروژه ها با تاخیر به متقاضیان تحویل داده شود باعث کند شدن روند ساخت خواهد شد.

شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: طبق قانون باید بانک ها ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند و اگر این موضوع به مرحله اجرایی نرسد باعث تاخیر در اجرای پروژه‌ها خواهد شد و ما به سمت کندی در روند اجرا پیش خواهیم رفت. مجلس به طور قطع در کوتاهی اجرای این موضوع ورود کرده و پیگیر ابلاغ تسهیلات خواهد شد.

شاکری گفت: مجلس به طور قطع در کوتاهی اجرای این موضوع ورود کرده و پیگیر ابلاغ این تسهیلات خواهد شد چرا که اگر این تسهیلات پرداخت نشود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار پروژه نهضت ملی مسکنی که در حال ساخت و در مراحل مختلف پیشرفت فیزیکی قرار دارد تکمیل نشده و در نتیجه برنامه ریزی که برای تقویت بازار مسکن انجام شده با مشکل روبرو شده و بازار بهم می ریزد.

سید عباس حسینی مدیر عامل بانک مسکن نیز معتقد است که هنوز وام 800 میلیونی نهضت ملی مسکن به بانک مسکن ابلاغ نشده است.

او می گوید: به محض ابلاغ تسهیلات بانک مسکن عملیات پرداخت را آغاز خواهد کرد. تاکنون بیش از 384 هزار واحد قرارداد بسته‌ایم که حدود 211 همت قرار امضا شده داریم که متعهد به پرداخت آن هستیم. امروز پرداختی نقدی بانک مسکن حدود 100 همت است که معادل 70 درصد تسهیلات پرداخت شده از سوی سایر بانک‌هاست. بانک مرکزی با گذشت بیش از یک ماه از مصوب شدن وام ۸۰۰ میلیون تومانی در شورای عالی مسکن هنوز این مصوبه را ابلاغ نکرده است!

حال که افزایش تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی به تصویب رسیده است باید این وام از سوی بانک مرکزی هر چه سریعتر ابلاغ شود تا بازار مسکن به سمت رونق و تولید هدایت شود و در نتیجه شاهد آثار مثبت و خوب این تسهیلات در بازار باشیم.(اقتصاد آنلاین)

 

انتهای پیام/ خبرنگار پایگاه خبری پارس نماد

 

 

 


اخطار : کلیه حقوق جمع آوری این اخبار متعلق به مرکز فرآوری اطلاعات پارس نماد داده ها می باشد. هرگونه کپی برداری و سوء استفاده از این اخبار موجب پیگرد قانونی است.